joi, 2 iunie 2011

Concursul "Găseşte Cheia Oraşului"

 Astăzi am participat la concursul "Găseşte Cheia Oraşului" organizat pentru copiii  din şcolile sibiene de Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu în colaborare cu Biblioteca Astra. Mulţumiri pentru sprijinul acordat lui Claudiu, Marius, Robert şi Tavi (membri ai CMRP). Iată şi un scurt extras dintr-un ziar sibian referitor la această acţiune:
 
Joi 2 iunie, la orele 10.00 organizatorii se întâlnesc cu elevii participanţi la Biblioteca ASTRA pentru premiere în ultima etapă a proiectului. Aici din fiecare clasă se va organiza o echipă (între 7 şi 10 elevi) ce va participa la concursul "Găseşte Cheia Oraşului". Echipele îşi vor desemna un căpitan responsabil cu coordonarea echipei în descoperirea etapelor traseului. Acesta va fi din Parcul ASTRA până în Piaţa Mică, dar pe diferite rute – strada Centumvirilor, strada Mitropoliei, strada A. D. Xenopol şi strada Nicolae Bălcescu – toate echipele reîntâlnindu-se în faţa Casei cu Cariatide de pe strada Mitropoliei iar de aici spre Piaţa Mică). În trei puncte de pe traseu (Parcul ASTRA, Casa cu Cariatide şi fosta mânăstire iezuită din Piaţa Mică) echipele vor trebui a raspunde la întrebări legate de istoria sau viaţa Sibiului, întrebări care le vor descoperi etapele traseului. Aceştia vor fi însoţiţi pe întreg traseul de voluntari (studenţi ai Cercului de Medievistică "Radu Popa" din cadrul Facultăţii de Istorie şi Patrimoniu "Nicolae Lupu"). Echipei care va răspunde prima şi corect la întrebarea finală, i se va deschide poarta fostei mânăstiri, vor descoperi statuia Sfântului Nepomuk şi astfel vor câştiga "Cheia Oraşului".
 
Mai multe detalii găsiţi aici:
http://www.oradesibiu.ro/2011/06/02/peste-100-de-copii-pornesc-intr-o-cursa-nebuna-pentru-gasirea-cheii-orasului-in-centrul-sibiului/.

Vom reveni cu fotografii.